Over Mirjam Maris

Over Mirjam Maris

Mirjam van 2004-2020 advocaat geweest en is sinds 2014 mediator. Zij is gespecialiseerd in jeugd- en familiezaken. Ook strafzaken heeft ze jarenlang gedaan. Zie Linked-In voor meer informatie.

Mirjam houdt zich bezig met familierecht. Haar praktijk bestaat uit begeleiding bij echtscheidingen, het maken van ouderschapsplannen en echtscheidingsconvenanten.

Tegenwoordig focust zij zich op bijstand -in de breedste zin des woords- aan mensen die graag geholpen willen worden om hun scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zelfreflectie, mindfulness en het nemen van verantwoordelijkheid zijn daarbij kernwoorden. Een andere, meer holistische, aanpak, waarbij ervaren wordt dat cliënten – hoewel het soms confronterend kan zijn –zichzelf en hun eventuele kinderen na afloop recht (in de spiegel) kunnen aankijken en weer verder kunnen met hun leven. Er wordt relatief veel tijd besteed aan emoties en het omgaan met elkaar, de (nieuwe) situatie, de achterban en, het allerbelangrijkst, de kinderen. Uit ervaring blijkt dat de andere knopen die moeten worden doorgehakt daarna veelal meevallen. Het “regelen” van de scheiding gaat namelijk vaak makkelijker als je weet wat je nodig hebt om duurzaam verder te kunnen.

Mirjam: “Verantwoordelijkheid nemen is niet hetzelfde sorry zeggen of de ander gelijk geven. Het betekent dat je oprecht kijkt naar wat jouw eigen bijdrage is geweest tijdens jullie relatie en bij de scheiding én op welke wijze je jouw rol als ouder of ex-partner wilt vormgeven in de toekomst. Ingewikkeld en ook soms confronterend, maar naar mijn mening noodzakelijk voor een duurzaam resultaat”.

Mirjam is daarnaast ook coach, waarbij zij mensen begeleid om (onder meer) hun scheiding te kunnen loslaten en vanuit vrijheid een nieuw leven te kunnen opbouwen. Zie de pagina’s over coaching en haar website http://www.mirjammaris.com voor (nog) meer informatie.

Mirjam loopt hard, doet aan meditatie, yoga, heeft een acht weekse mindfulness-training gedaan en een intensieve training over vergeving gevolgd bij Eileen Barker (thepathofforgiveness.com). Zij is daarnaast EFT-relatiecoach. Zij is kind van gescheiden ouders, is zelf getrouwd en heeft drie kinderen.