Mediation

Mediation

Bij mediation wordt zo veel mogelijk gezocht naar een oplossing waarmee jullie allebei kunnen leven. Of het nu om een scheiding gaat, of om een andere familiekwestie: jullie beslissen zelf over jullie toekomst. Dat is heel anders dan bij een zaak waarin de rechter de knopen doorhakt: die beslist dan over jullie toekomst.
Als je gaat scheiden komt er een hoop onzekerheid op je af. Alles lijkt een wirwar van beslissingen en knopen die moeten worden doorgehakt. Emoties vliegen van hot naar her en je ervaart misschien stress, woede, angst, verdriet en onzekerheid tegelijk.

Om oplossingen te bereiken, ga ik met jullie onderzoeken welke emoties er mogelijk aan in de weg staan om met elkaar te kunnen praten (zie ook de pagina over EFT). Als jullie elkaar kunnen horen en het duidelijk is waar het jullie in de kern om gaat, gaan jullie onder mijn begeleiding zoeken naar oplossingen voor de verdeling van:

  • jullie bezittingen en schulden;
  • jullie huidige én toekomstige (pensioen) inkomen;
  • de zorg voor en de kosten van verzorging en opvoeding van jullie kind(eren).

Natuurlijk wordt alles netjes vastgelegd en ik laat altijd een fiscale check doen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Als jullie getrouwd zijn, moet de scheiding nog worden aangevraagd bij de rechter. Daarvoor werk ik samen met mr. A.E. Sieswerda.

Als jullie tegen andere familiekwesties aanlopen, zoals omgangsregelingen die toch niet blijken te lopen, alimentatie die opnieuw bekeken moet worden of andere problemen van ex-partners, dan kunnen jullie natuurlijk ook terecht.